Agneta Östlund

Agneta Östlund

Grafik, Måleri, Foto, Resor, Grafikkurser , Artiklar, Litteratur

En blogg om:
Grafik, Kurser i grafik, akrylmåleri, artiklar, resor och litteratur om grafik:
Kvinnliga grafiker i Östergötland,

Corren, utställning Östergötlands Museum

Övrigt, tidningar, info mmPosted by Agneta Östlund Fri, January 01, 2016 12:51:02

Artikel av Christer Fällman

Litet utdrag:

Krogen Amerika bullar upp med grafik

Hela väggen i det s k Stafettgalleriet på museet är fyllt med grafiska bilder i alla olika tekniker. Det borde vara en omöjlighet. Hopplöst rörigt skulle man tro. Men det fungerar överraskande bra. En skickligt komponerad hängning och övervägande anpassade format gör att ingen i bildkören tar över den andra.

De individuella rösterna från en kollektivverkstad bärs fram tydligt och balanserat. Särarterna syns. Samtidigt är det häftigt med Krogen en masse. I övrigt har scenografin förstärks med rekvisita och textad information. Bäst gillar jag de tre sköna hängande veporna från taket som visar fotografiska utsnitt från hyllor och färgburkar.

Krogen Amerika i Linköping byggdes upp som Östergötlands grafikcentrum åren 1982–1983 med visst stöd från kommunen. Men mycket arbete har varit ideellt under knappa villkor. Ändå har ”Krogen”. som den kort och gott kallas, överlevt alla år och lever starkt ännu. Ett stort antal konstnärer i regionen har kunnat utveckla sig konstnärligt via alltmer mångfacetterade grafiska tekniker. Inte minst har den digitala revolutionen betytt mycket. Ett flertal konstnärer har haft en uppfinningsrik och odogmatisk lust att experimentera fram nya kombinationstekniker.

Läs mer via:

http://www.corren.se/kultur-noje/konst/krogen-amerika-bullar-upp-med-grafik-7962524.aspx  • Comments(0)//blogg.agnetaostlund.se/#post45