Agneta Östlund

Agneta Östlund

Grafik, Måleri, Foto, Resor, Grafikkurser , Artiklar, Litteratur

En blogg om:
Grafik, Kurser i grafik, akrylmåleri, artiklar, resor och litteratur om grafik:
Kvinnliga grafiker i Östergötland,

Helgkurs i grafik

KurserPosted by Agneta Östlund Tue, November 14, 2017 17:32:35

Grafikkurs i Plast, Kartong och Akua Inks

Den sista helgen i oktober var jag kursledare i grafik på Grafiska galleriet i Norrköping.

De flesta var helt nybörjare, en deltagare däremot hade tidigare erfarenhet av att trycka som deltagare vid nån annan av mina kurser i grafik vid Senioruniversitetet.

Det tar alltid sin lilla tid med att starta upp. Först med själva tekniken och sen vilken bild man vill skapa. Ibland brukar det bästa vara att kanske inte tänka så mycket på bilden i början. Det enkla brukar vara det bästa. Det är först när det första trycket går genom tryckpressen och filten lyfts bort från plåten, som slanten trillar ned och ett ljus tänds (bokstavligen talat).

Sen tillkommer lite mer kunskaper pö om pö om hur infärgningen kan göras och varieras. Så många möjligheter. Så många kombinationer.

Den andra dagen, på söndagen, blev det full aktivitet. Alla deltagare är väldigt koncentrerade och förberedda. Flera plåtar på gång, flerfärgstryckning och större storlekar. Framförallt så var det väldigt trevligt att uppleva att alla samsades med att trycka flera av varandras plåtar samtidigt i pressen.

Som på räls.

På den sista bilden visas de flesta av verken som producerades denna helg.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.